Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европа

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европа
Коментари Харесай

Европейският съюз отпуска 1 млрд. евро помощ на Ливан за спряване с миграцията

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европа отпуска помощ в размер на 1 милиарда евро за Ливан. Средствата са за удържане на потоците от незаконни мигранти.
Прочетете още
Европейският съюз към този момент има съглашения с Тунис, Мавритания и други страни.

„ Финансовият пакет ще бъде разполагаем от тази година до 2027 година Искаме да допринесем за социално-икономическата непоклатимост на Ливан ", съобщи фон дер Лайен, която е на посещаване в столицата Бейрут.

Председателят на Европейска комисия уточни, че помощта е предопределена за подсилване на съществени услуги като обучение и опазване на здравето в страната, затънала в тежка икономическа рецесия.

Икономиката на Ливан се срина в края на 2019 година, трансформирайки страната в насочна точка за мигранти. Ливанците се причислиха към сирийците и палестинските бежанци, които започнаха рискови пътувания към Европа.

Властите в Бейрут споделят, че сега в Ливан живеят към два милиона души от прилежаща Сирия - най-големият брой бежанци на глава от популацията в света.

„ Разбираме провокациите, пред които е изправен Ливан при приемането на сирийски бежанци и други разселени лица “, сподели Фон дер Лайен и напомни, че Европейски Съюз е подкрепил Ливан с 2,6 милиарда евро за приемането на тези хора, написа БГНЕС. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР